Wordt een ‘Serum Primer’ een nieuwe hype?

Ook ik hoor af en toe over een product dat ik niet ken. Laatst was er een klant die me vertelde dat ze een serum primer gebruikt en ze vroeg in welke stap van haar verzorgingsregime ze deze moest aanbrengen. Uiteraard wees ik haar op het feit dat een serum en een primer iets totaal verschillend is en dat deze ook een ander doel hebben. Of ze zeker was dat het een ‘serum primer’ was? Een serum breng je aan op een gereinigd gelaat voor je dagcreme om zo extra voedingstoffen aan de huid te geven. Een primer breng je aan na je dagcreme, voor je foundation om zo optisch een mooiere dekking te krijgen.

Maar na wat onderzoek vond ik toch producten op de markt die een ‘serum primer’ of een ‘primer serum’ genoemd worden. Dit is eigenlijk alleen maar verwarrend voor de consument die geen goed of geen extra advies krijgt in de winkel. Lees goed op de verpakking waarvoor het product juist dient en hoe je het moet aanbrengen.

Besluit

Mijn onderzoek wijst uit dat de meeste van deze producten een primer zijn. Een primer die je onder je foundation aanbrengt om deze mooier te laten uitkomen en beter houdbaar te maken. Nu gebruiken zij het woord serum in hun product benaming om de klant het gevoel te geven dat dit een meerwaardig topproduct is. Want een serum heb je toch nodig, en wordt door elke schoonheid-guru aangeraden… Het woord serum wordt gebruikt omdat deze primer waarschijnlijk hydraterend en/of voedend werkt. Maar dit product na je dagcrème aanbrengen gaat jouw huid niet voldoende voordelen bieden op dit vlak. Naar mijn mening is het woord serum een marketing term en niet van toepassing op dit soort producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×